Övrigt

Världsnaturfonden

2015-08-29 01:37 #0 av: Leffe

Världsnaturfonden WWF är den största privata miljö- och naturvårdsorganisationen i världen.

Världsnaturfonden, WWF,  grundades den 11 september 1961 i Schweiz av olika privatpersoner såsom miljövänner, vetenskapsmän och företagare. Organisationen fick namnet World Wildlife Fund. Sakta, men säkert, bildades ett nätverk av natonella delar.

Huvudkontoret ligger kvar i Schweiz. Idag finns 90 projektkontor över hela världen med olika grad av självständighet. I Sverige, som exempel,  grundades 1971 Stiftelsen Världsnaturfonden WWF och man håller till i Ulriksdals slott i Solna.

WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att:

  • bevara världens biologiska mångfald
  • verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt
  • minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

På grund av det utökade aktivitetsområdet ändrades 1986 namnet till World Wide Fund for Nature. I USA och Kanada används det gamla namnet, därför heter det nu bara WWF vid internationell kontakt.

Idag arbetar WWF med projekt i mer än 100 länder och har omkring 5 miljoner bidragsgivare. Organisationen har lyckats omvandla 300 områden med en sammanlagd yta på 2 miljoner km² till naturparker.


Foto: Michel Gunther / WWF

Anmäl
2015-08-29 13:24 #1 av: Ing-Marie

Undrar om de inte jobbar förgäves. Så länge det finns pengar att hämta så är människan skoningslös mot djuren.

Anmäl
2015-09-03 21:32 #2 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Intressant att läsa lite om deras bakgrund, även om jag är en hängiven givare till just WWF har jag de fakto aldrig googlat deras historoa

#2 du har sån poäng i det du skriver.... tyvärr. Men vi k ämpar på för djurs överlevande :-)

Anmäl
2015-09-03 22:24 #3 av: Leffe

Jag är fadder åt elefanter och noshörningar hos WWF

Anmäl
2015-09-04 15:34 #4 av: OlleA

De jobbar definitivt inte förgäves! Ju mer skoningslös människan är mot de vilda djuren, desto viktigare är det att stödja alla goda krafter som vill rädda dem och deras miljö. Visst kan det kännas hopplöst ibland, men är vi tillräckligt många kan vi tillsammans göra underverk!

Olle

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.