Annons:
Etikettövrigt
Läst 1096 ggr
Leffe
2015-09-19 10:34

Nominering till Stora Turismpriset 2015

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Destination Dalarna nominerar WildSweden och Marcus Eldh till Stora Turismpriset 2015

WildSweden är Dalarnas bidrag till Stora Turismpriset 2015. I år delas priset ut för 22:a gången i rad och prisutdelningen är i Stockholm, tisdagen den 20 oktober.

Turistorganisationer i samtliga län har erbjudits att nominera kandidater till priset och vinnaren utses av styrelsen i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. I Dalarna är det Region Dalarnas klusterinitiativ Destination Dalarna som nominerar länets kandidat.

WildSweden är arrangör av guidade safariturer med fokus på vilda djur i Sverige och har mer än tio års erfarenhet av att skapa minnesvärda och lärorika upplevelser kring djur som älg, varg, bäver, björn, fjällräv och tjäder. WildSweden har tagit emot naturintresserade gäster från hela världen för att uppleva vilda djur på riktigt. Mer än 75 olika länder finns i kundregistret.

-Fantastiskt att vi är nominerade, det är stort. Det är ju lite som att gå till final i Melodifestivalen, som Måns Zelmerlöw alltså. Vi är ju ständigt ”on tour” och uppträder i skogen för fans från hela världen som kommer till Sverige bara för att se oss live. Heja naturen, heja naturturismen, säger Marcus Eldh.

Destination Dalarnas motivering för WildSweden lyder:

”WildSweden organiserar och förmedlar äventyrsaktiviteter och paketresor som präglas av lärande och långsiktig hållbarhet. Det görs på ett mycket framgångsrikt sätt. WildSweden ger en internationell målgrupp reseanledning att välja Sverige och Dalarna som destination. WildSweden är ett lysande exempel på exportmognad och strategiskt användande av sociala medier. Lägg därtill Marcus Eldhs unika entreprenörsanda, goda värdskap och stora engagemang att generöst dela sina kunskaper och erfarenheter med andra.

Genom att inspirera och lära ut till studenter samt samverka med andra företag bidrar Marcus Eldh till att skapa tillväxt även utanför sitt eget företag”.

En av WildSwedens resor utsågs tidigare i år till “National Geographic’s 50 tours of a lifetime”. Resan som utsetts till en av de bästa i världen kallas Wolf Tracking in Winter, den enda resan från Sverige som platsade på listan.

-Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism gratulerar de nominerade kandidaterna till Stora Turismpriset 2015 och tackar turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats, säger Cecilia Schelin Seidegård, stiftelsens ordförande och dessutom landshövding i Gotlands län.

För mer information om nomineringen kontakta;

Lotta Magnusson, länsturistchef Region Dalarna, telefon 023-77 70 63

För mer information om WildSweden, Marcus Eldh, telefon 0706- 10 61 50

Foto: Marcus Westberg Pressmeddelande 2015-09-17

Annons:
Upp till toppen
Annons: