Böcker och filmer

Björnen

2015-09-28 12:21 #0 av: Leffe

"Björnen" är en film som satt djupa spår i mig. Världssuccén som setts av 30 mijoner biobesökare.

Oscarbelönade Jean Jaques Annaud har regisserat detta episka äventyr om en björnunges första dramatiska levnadsår, där den på egen hand får kämpa för överlevnad. En modern klassiker som spelat in över 1.5 miljarder kronor världen över.

1800-talets kanadensiska vildmark. En björnunge lever lyckligt i bergen tillsammans med sin mamma. När ett stenras dödar henne får han helt plötsligt klara sig på egen hand. Han söker skydd hos en fullvuxen kodiakbjörn och en vänskap börjar långsamt gro. Tyvärr är en grupp pälsjägare dem på spåren...

Jean Jaques Annaud har regisserat detta vackra episka äventyr som krävde år av förberedelser. En film helt unik i sitt slag och en av de största biosuccéerna i Frankrikes historia.

Orginalets titel är L'Ours. Skådespelare i filmen är Tcheky Karyo, Jack Wallace, Andre Lacombe

Foto: "Kodiak bear in germany" av S. Taheri - zoo, own work. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kodiak_bear_in_germany.jpg#/media/File:Kodiak_bear_in_germany.jpg
Källa: 
Ginza.se

Anmäl
2015-09-28 12:21 #1 av: Leffe

En snutt ur filmen

Anmäl
2015-09-30 04:39 #2 av: Tjeja

Gosh! Den filmen vill jag se!!!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-30 19:38 #3 av: [peter54]

Filmen är fantastisk, särkilt vad gäller fotot. Plotten är dock högst osannolik eftersom en vuxen björnhane som dessutom är skadad, aldrig skulle missa ett så lättfångat mellanmål som en björnunge.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2015-10-01 15:43 #4 av: kamera0710

#3 Ja, handjur dödar ju ofta ungar de inte är far till om de får chansen. Drivkraften i livets utveckling är ju att varje individ försöker sprida sina gener maximalt, dvs få så mycket avkomma som möjligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.