Böcker och filmer

Snöleopard (bok)

2015-10-01 09:00 #0 av: Leffe

En dröm om att finna de vilda bergens skygga kattdjur - en dröm om att rädda snöleparden.

"Snöleopard" är en intressant bok som är skriven av Jonatan Borling och Jan Fleischmann. Boken kom ut 2014 på Votum & Gullers förlag.

Här kommer texten från bokens baksida:

"En dröm om att finna de vilda bergens skygga kattdjur - en dröm om att rädda snöleparden. Följ med på ett storslaget äventyr i norra Indiens och nordvästra Pakistans bergsdalar där Jan Fleischmann och Jonatan Borling letar efter den mystiska snöleoparden. Som ett grått spöke smyger den i bergen på sin jakt efter vildgetter och andra bytesdjur. Snöleoparden är ett djur som alltför få människor har sett i vilt tillstånd och än färre har lyckats fotografera. Jan har sett djuret fler än 20 gånger i det vilda, vilket är exceptionellt.

Jan och Jonatan träffar forskare, spårare och stugägare som alla försöker rädda snöleoparderana, upplever den hårda naturen i bergen hos kalshfolket i nordvästra Pakistan och hos invånarna i Ladakh i norra Indien. Jonatan reser till Kirgizistan och deltar i en konferens som kan innebära vändpunkten för den utrotningshotade snöleoparden.

Vi får även veta vad som görs i Sverige där zoologerna samarbetar med utländska bevarandeorganisationer, så att vi kan samexistera ned de magnifika rovdjuren.

Jan Fleischmann och Jonatan Borling är både författare och fotografer i boken."

Anmäl
2015-10-01 09:40 #1 av: Gittan

Verkar vara en bok man skulle försöka få tag på.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.