Böcker och filmer

Resa till röda fåglar

2015-10-05 11:32 #0 av: Leffe

Resa till röda fåglar är en bok man har svårt lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den.

Jan Lindblads "Resa till röda fåglar" kom ut 1966. Boken blev en succe och en nyutgåva kom 1989 på Bonniers förlag. En bok som absolut ska läsas. Jag lyckades få tag på den i bibloteket för några veckor sedan.

Här är den senare upplagans omslag:

"Jan Lindblad var redan känd och populär som naturfilmare och TV-personlighet när han 1966 gav ut Resa till röda fåglar, boken om hans första färd till Västindiens paradisöar. Han slog genast igenom också som författare. Boken blev en succé och trycktes om i många upplagor. I dag är den utgången i bokhandeln, sönderläst i biblioteken och omöjlig att uppbringa på antikvariat. Nu kommer den i ny utgåva, med oförändrad text men i nytt format, med ny layout och med bilderna i färg. De svartvita illustrationerna i den förra utgåvan gjordes nämligen efter färgdior och samtliga dior har hittats i Jan Lindblads efterlämnade arkiv, mirakulöst välbehållna efter alla år. Med de granna bilderna inplacerade i rätt sammanhang i boken upplever man tillsammans med Jan Lindblad hans ungdomliga, nästan andlösa förtjusning och smittande upptäckarglädje inför allt nytt och skönt i det brokiga tropiska vildmarksriket."

Foto: "Eudocimus ruber (portrait)" av © Hans Hillewaert /. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eudocimus_ruber_(portrait).jpg#/media/File:Eudocimus_ruber_(portrait).jpg

Anmäl
2015-10-05 11:59 #1 av: MonaK

En fantastisk bok.

Anmäl
2015-10-05 12:16 #2 av: Gittan

Boken fanns i mina föräldrars bokhylla. Väl läst av mig.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2015-10-05 19:11 #3 av: Catwoman

Tänk den här boken har faktiskt jag läst. Precis som för #2 finns den i mitt föräldrahem.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.