Annons:
Etikettövrigt
Läst 1924 ggr
Leffe
2015-08-28, 23:26

MOD - Mer organdonation

En positiv befolkning, ett relevant regelverk och en god organisation i sjukvården är vad donationsverksamheten vilar på - men kugghjulen behöver smörjas och det är bråttom.

MOD - Mer organdonation är en organisation som vill minska transplantationsköerna i Sverige. MOD vill att alla som behöver en transplantation skall få det i tid utan onödigt lidande. Ambitionen är att starta en rörelse kring frågan för att öka kunskapen och förståelsen kring organdonation hos allmänheten, så att fler aktivt säger JA! till organdonation. MOD arbetar även för att förnya det politiska regelverket, och organisationen och tydligheten inom sjukvården, för att på så sätt minska köerna för de som väntar på en transplantation.

MOD – Mer organdonation

MOD – Mer organdonation, är ett nytt och långsiktigt initiativ för att öka tillgängligheten och möjliggöra att fler aktivt säger JA! till organdonation. Vi vill göra det på ett nytt och modernt sätt, som når ut på ett personligt och emotionellt plan. Till fler och nya målgrupper. MOD bildades för att på ett fristående, ungdomligt och entreprenörmässigt sätt komplettera det arbete som redan görs i frågan. Det är en ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden.

Syftet med MOD

Syftet med MOD är att så få som möjligt ska behöva stå på den väntelista som idag finns för organ. MOD vill öka uppmärksamheten kring frågan så att fler aktivt tar ställning och säger JA! till organdonation. MOD vill starta en ny rörelse kring organdonation och ambitionen är att organdonation ska lyftas fram på ett mer positivt sätt, för att engagera fler och nya målgrupper. Och man vill arbeta aktivt med att driva frågan 365 dagar om året och därigenom göra den mer närvarande i samhället.

Grundarna

Peter Carstedt och Martha Ehlin

Peter Carstedt och Martha Ehlin träffades under World Transplant Games 2011 i Göteborg där de tillsammans tävlade för Sverige (WTG är ett världsmästerskap för transplanterade och en av den olympiska familjen) Martha är femorgantransplanterad och Peter är njurtransplanterad, från en levande donator. Tillsammans har de bildat MOD - Mer organdonation, och de är övertygade om att de går att göra stora förbättringar inom området.

Både Martha och Peter vet vad det innebär att stå i väntan på ett nytt organ och vilken oerhörd påfrestning det är, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Från att själva vara näst intill okunniga i frågan till att förstå den livsavgörande betydelsen organdonation har, vill de genom MOD öka kunskap och förståelse kring detta och på så sätt öka möjligheten att hjälpa alla de personer som idag, och i framtiden, står i väntan på ett nytt organ.

Här hittar du MOD - Mer organdonation

Hemsida

Facebook

Annons:
Gittan
2015-08-29, 02:38
#1

Det här är aktuellt hela tiden.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Upp till toppen
Annons: