Annons:
Etikettböcker-och-filmer
Läst 1966 ggr
Leffe
2015-09-30, 00:02

Havsörn (bok)

Min favoritfågel är havsörnen. Jag tycker den är en otroligt fin rovfågel. Det kanske beror på att jag hållt och burit en fullvuxen havsörn.

Den händelse går jag inte närmare in på nu, men efter denna händelse har jag sett och läst en del om havsörnen, Vill ni veta hur jag träffade havsörnen kan jag ta det i en annan tråd.

En fin och lättläst bok med fina bilder är Havsörn av Peter Gerdehag och Björn Helander. Boken kom ut 1988 på Bonniers Bokförlag. Här kommer baksidetexten:

"Den är jättelik. Mer än två meter mellan vingspetsarna. Den är skygg. Och sällsynt. Bara hundratalet par kvar i Sverige, utspridda över väldiga arealer. Den är välkänd som begrepp, symbol för makt och frihet. Ändå har få verkligen sett den. Havsörnen!

Nu kommer den oss närmare tack vare Peter Gerdehag och Björn Helander. De har studerat havsörnen i åratal, Gerdehag med kamera, gömsle och oändligt tålamod, Helander med forskarens metodiska arbete och kritiska blick. Resultatet föreligger här, den definitiva boken om havsörnen, en av vårt lands ståtligaste och samtidigt mest hemlighetsfulla djurarter.

"Havsörn" tecknar fågeln i helpoträtt, dess utseende, levnadsvanor och miljö. Biocidproblem, skogsbruksstörningar och skyddsåtgärder tas upp, kompletterat av fotografens personliga reflexioner och upplevelser, allt genomsyrat av ett starkt naturvårdsengagemang och en fin naturkänsla. Men framför allt är "Havsörn" en bildfest, en unik samling ovanliga och fängslande fotografier av havsörnen och dess miljö.

_Foto: "Noor merikotkas puul." by Tauri Pärna - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Noor_merikotkas_puul..jpg#/media/File:Noor_merikotkas_puul..jpg_

Annons:
Catwoman
2015-09-30, 00:35
#1

Undrar om den finns på bibblan. Får kolla.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Upp till toppen
Annons: