Annons:
Etikettövrigt
Läst 1675 ggr
Gittan
2015-10-09, 07:00

Save the Orangutan

Save the Orangutan anser att orangutanger har en plats i naturen – även i framtiden. Med hjälp av hängivna bidragsgivare har man under 10 år arbetat för att säkra den vilda orangutangens överlevnad och bromsa skövlingen av orangutangens hem – regnskogen.

Bidrag som gör skillnad

Borneos regnskog försvinner och den vilda orangutangen är utrotningshotad.

15 000 danska och 1300 svenska privata bidragsgivare hjälper Save the Orangutan att göra stor skillnad för orangutangen på Borneo. Genom Save the Orangutan bidrar de till att rädda, rehabilitera och frisläppa orangutanger som blivit hemlösa på grund av skogsskövling eller som illegalt hållits som husdjur. 

Regnskogen måste räddas

Save the Orangutan samarbetar bland annat med den Indonesiska partnern Borneo Orangutan Survival (BOS) Foundation för att skydda vilda orangutanger i deras regnskogshem. Genom att bevara regnskogen säkras områden som de hemlösa orangutangerna kan frisläppas i.

Lokalt samarbete

För att minimera de illegala aktiviteter som ödelägger ett av jordens viktigaste ekosystem, samarbetar Save the Orangutan med lokala myndigheter. Vi involverar lokalbefolkningen i arbetet med att rädda orangutangen och regnskogen och hjälper dem att skapa hållbara försörjningsmöjligheter.

_Save the Orangutan

Foto: "Zoo z01" by Zyance - Own work. Licensed under CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zoo_z01.jpg#/media/File:Zoo_z01.jpg_

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Leffe
2015-10-09, 07:28
Ing-Marie
2015-10-10, 03:29
#2

Vilket otroligt fint jobb de gör.

Upp till toppen
Annons: