Annons:
Etikettreptiler
Läst 3110 ggr
Gittan
2015-10-10, 10:00

Kinesisk alligator

Kinesisk alligator är en mindre släkting till Mississippialligatorn. Den är en hotad art som lever i Kina.

Den här alligatorn håller till i floden Yangtze i den kinesiska provinsen Anhui. Dessutom finns den i angränsande floder i provinserna Jiangsu och Zhejiang. Habitatet utgörs av träskmarker vid floderna och alligatorn vilar även på fastare mark vid vattnet.

Den kinesiska alligatorn skapar håligheter i marken som vanligen är 1 meter djupa och 1,5 meter långa med en diameter på 30 cm. Grottan används främst under den kalla årstiden. När våren kommer lämnar den grottan och solbadar på marken. När sommar kommer gäller vattendragen.

Alligatorn äter många olika djur som lever vid vattnet, till exempel fiskar, snäckor, kräftdjur och sköldpaddor samt små däggdjur och fåglar. Ungdjur äter ofta insekter och andra ryggradslösa djur.

Hanen nöjer sig ofta inte bara med en hona. Honan lägger upp till 40 ägg. För att värma äggen kan honan bära dem i munnen. När ungarna kläcks stannar de vanligen till nästa vinter hos modern. Livslängden i naturen uppskattas med upp till 50 år och individer under människans uppsikt blev upp till 70 år gamla.

Hanen kan bli drygt två meter, men de flesta  är omkring 1,5 meter långa och honor är vanligen 1,4 meter långa. Vikten är cirka 40 kilo

En kinesisk Alligator är allmänt mörkt gulgrå, brun till mörkgrön och har undertill många små svarta prickar. Unga individer har på tvären långa gula band utefter kroppen och svansen. Vid varje fot finns fem tår med klor, tårna är delvis sammanlänkade med simhud. Precis som för med amerikansk Alligator har den en kraftig svans som används när den simmar. Däremot skiljer sig en kinesisk Alligator från en amerikansk Alligator genom att den kinesiska alligatorn har en benplatta i övre ögonlocken. Samma kännetecken återfinns däremot hos kajmaner.

______________________________________________________________ Ordning: Krokodildjur, Crocodilia Familj: Alligatorer och kajmaner, Alligatoridae Släkte: Alligatorer, Alligator Art: Kinesisk Alligator, Alligator sinensis ________________________________________________________________

_
Jag kan inget om den här alligatorn så det materialet är från Wikipedia från den 5 oktober 2015_

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Leffe
2015-10-10, 14:30
Upp till toppen
Annons: