Annons:
Etikettfåglar
Läst 2955 ggr
Gittan
2016-05-22, 17:40

Gråfalk

Ett flygplan som vill undvika radarupptäckt flyger på låg höjd. Det gör gråfalken också.

Gråfalken flyger fram med långsamma och lugna vingslag på låg höjd över marken för att inte bli upptäckt. Här slutar likheten med det lågflygande planet. När gråfalken får syn på ett byte blir det fart på den för att fånga sitt byte. Ett annat jaktsätt är att sitta i ett ensamt träd och lura på bytet. Man förstår av fågelns jaktteknik att den inte gillar tät skog.

En gråfalk äter med största förtjusning kräldjur och små däggdjur. Den äter även gärna insekter.

Övergivna bon efter kilstjärtörn eller brun glada duger bra för gråfalkens ägg. Beroende på vilket område den håller till på lägger honan två till fyra ägg någon gång under juli till november.

Gråfalken är något mindre än en pilgrimsfalk, men flyger och jagar som en slagfalk. Den är grå på ovansidan med fjädrar av mörkare nyans. Undersidan är vit. Längden är 30-45 cm och vingspannet 85-95 cm. Den förekommer sparsamt i torra och halvtorra områden med spridda träd i Australien.

________________________________________________________________
Ordning: Falkfåglar, Falconiformes
Familj: Falkar, Falconidae
Släkte: Falco
Art: Gråfalk, Falco hypoleucos
________________________________________________________________

_Foto: Av Christopher Watson (http://www.comebirdwatching.blogspot.com/) - http://www.comebirdwatching.blogspot.com/?view=classic (Images are released under CC-BY-SA 3.0 per the notice found by pressing the 'text' button on the right side bar: http://imgur.com/h6Loq), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23813687_

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Tjeja
2016-05-23, 20:47
#1

Vacker fågel! ☀️

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Upp till toppen
Annons: